In My GardenMin trädgårdTrädgårdstipsTrädgårdsåretBöckerRecept och andra tipsLänkarNyheterMedlemmarSökLogga in
Trädgårdsåret
Vinter
Vår
Sommar
Höst
Trädgårdmässor under året
Bondepraktikan
Ett år med min trädgård
SommarNu exploderar allt: färger, lukter, smaker. Det är denna årstid som ger all möda dess belöning!  Värmen och solen gör att det inte finns någon bättre plats att befinna sig på än i din egen trädgård, där du kan njuta av doften, frukten och bären!


  • Klematis Grupp B: Blommar både på äldre skott i juni - juli och på årsskotten i augusti-september. För att få riligare höstbloming kan man gynna årets tillväxt genom att beskära ungefär hälften av rankorna lite hårdare. I övrigt klipper man bort det som är dött och visset. Det är lättast att se vad som ska bort direkt efter första blomningen i juni-juli. Här finns många storblommiga hybrider ex: The President, Nelly Moser, Snow Queen. Läs mer om att klippa Klematis här: Beskära klematis
  • Rosor som blommmar flera gånger (remonterande rosor) kan fjå en ny gödselgiva efter första blomingen. Gödsla dock inte senare än i mitten av augusti, annars slutar inte rosen att växa i tid på hösten och klarar då vintern sämre. 
  • Beskär magnoliorna efter blomningen om det behövs - ca juli - då läker såren bäst.
  • Plantera höstblommande lök som ex Tidlösa, Höstblommande krokus
  • VATTNA om det är en torr sommar. Speciellt nyplanterade buskar och träd. Genom att mäta hur mycket regn som faller är det lttare att förstå hur mycket man behöver vattna. 1 mm regn betyder cirka 1 liter vatten/kvm. Detta räcker för att tränga ner 1 cm i jorden, så även ett kraftigt regn är ofta för lite vatten. Vattna därför gärna efter att det regnat - då är jorden dessutom blöt och tar lättare upp vätan. Ta för vana att sticka ner ett finger i joren för att kolla hur djupt vattnet nått.

 Läs om hur du sköter din trädgårdsdamm under sommaren: Skötsel av dammen

Uppdaterat 2009-12-13
Utskriftsvänlig sida
Gunilla@inmygarden.nu
Provided by Webforum