In My GardenMin trädgårdTrädgårdstipsTrädgårdsåretBöckerRecept och andra tipsLänkarNyheterMedlemmarSökLogga in
Recept och andra tips
Mat, bakverk samt bär och frukt
Betong - ett häftigt material
Pyssel med lavendel
Bevara växter som prydnader
Lavendel och getost Focaccia



Underbart bröd som kan ätas som det är, till picknick, komplement till en god middag
eller bara till ett glas vin. En sagolik upplevelse.

Deg:
35 gram torrjäst
1 tsk socker
1,75 dl vatten (45grader)
6 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 msk olivolja

Blanda samman allt ingredienserna i en skål, så att det bildar en mjuk och smidig deg. Täck över skålen med plastfolie och ställ åt sidan för jäsning i ca 1 timme.
Sätt på ugnen på 200 grader.
När degen är färdigjäst tag upp den på ett mjölat bord och knåda den smidig.
Kavla sedan ut degen och placera den på en bakplåtspappersklädd plåt.
Täck över och låt den jäsa i ca 20 min.

Fyllning:
½ tsk finger eller flingsalt
1 tsk torkade kulinariska lavendelblommor
1½ tsk “herbes de Provence”
ca 0,5 dl olja
ca 300g getost ( eller efter smak )

Blanda samman salt, lavendel och “herbes de Provence” i en liten skål.
När degen är färdig jäst penslas hela ovanytan med olivolja, varpå kryddblandningen strös över hela ovansidan. Till sist smular du getosten i lagom stora bitar över det hela.
Grädda brödet mitt i ugnen i ca 12-15 min till det fått en gyllene yta och osten smält.

Uppdaterat 2009-10-28
Utskriftsvänlig sida
Gunilla@inmygarden.nu
Provided by Webforum