In My GardenMin trädgårdTrädgårdstipsTrädgårdsåretBöckerRecept och andra tipsLänkarNyheterMedlemmarSökLogga in
Recept och andra tips
Mat, bakverk samt bär och frukt
Betong - ett häftigt material
Pyssel med lavendel
Bevara växter som prydnader
Marinerade jordgubbar med vaniljcreméfraiche



 



Ingredienser:


1 liter jordgubbar
1 dl outspädd fläderblomsaft
1/2 apelsin, skal av, eller citron eller lime
1 msk pressad apelsin, citron eller lime.

Vaniljkräm:

2 dl créme fraiche
1 msk vaniljsocker
1/2 dl florsocker



Tillagning:

Lägg säsongens sista jordgubbar i en lättgjord marinad! Om de inte kan få spela huvudrollen, servera dem som tillbehör till glass, pannkakor eller våfflor. Gör gärna likadant med hela frysta jordgubbar, det vinner de på.

Jordgubbarna: Skölj och rensa jordgubbarna. Skiva dem och lägg dem i en skål. Blanda fläderblomssaften med finstrimlat skal och saft av apelsin, citron eller lime. Häll marinaden över bären. Låt skålen stå svalt minst ett par timmar.

Vanilj crème fraiche: Blanda crème fraiche med vaniljsocker och florsocker. Låt gärna blandningen stå svalt en stund.

Servera bären med en klick vaniljcrème fraiche.

Uppdaterat 2009-10-28
Utskriftsvänlig sida
Gunilla@inmygarden.nu
Provided by Webforum