In My GardenMin trädgårdTrädgårdstipsTrädgårdsåretBöckerRecept och andra tipsLänkarNyheterMedlemmarSökLogga in
Recept och andra tips
Mat, bakverk samt bär och frukt
Betong - ett häftigt material
Pyssel med lavendel
Bevara växter som prydnader

Sockerkaka med blad av doftpelargon

Ca 25 blad från doftpelargoner
225 g smör
2 ½ dl socker
4 uppvispade ägg
3 ¾ dl vetemjöl
2 ½ tsk bakpulver

Smörj och mjöla två runda bakformar och täck bottnarna med doftpelargonblad (gärna rosdoftande). Rör smör och socker pösigt. Blanda i de hårt vispade äggen, och sist mjölet blandat med bakpulvret. Fördela smeten i de två formarna och grädda i ca 25 minuter i 200 grader tills kakorna är genom gräddade. Stjälp upp kakorna och låt kallna. Plocka bort bladen. Bred fyllning över den ena kakan t.ex. äppelgelé, vispgrädde osv. Lägg den andra kakan över. Garnera med några vackra pelargonblad, sikta över florsocker och ta försiktigt bort bladen.



Använd gärna "Attar of Roses" eller "Pink Capitatum"

Uppdaterat 2010-10-09
Utskriftsvänlig sida
Gunilla@inmygarden.nu
Provided by Webforum