In My GardenMin trädgårdTrädgårdstipsTrädgårdsåretBöckerRecept och andra tipsLänkarNyheterMedlemmarSökLogga in
Recept och andra tips
Mat, bakverk samt bär och frukt
Betong - ett häftigt material
Pyssel med lavendel
Bevara växter som prydnader
Äppelvikens äppelpaj

Enkel och underbart god!


ca 6 personer

8-10 äpplen
1/2 - 1 tsk kanel
100 g smör eller margarin
3/4 - 1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 rågad dl vetemjöl
1 1/2 dl kokosflingor

Smörj en ganska stor ugnsform eller en liten långpanna. Skär äpplena i fjärdedelar. Skär bort kärnhus och skal och skär varje fjärdedel i 2-3 bitar. Lägg efter hand ner bitarna i den smorda formen. Strö över kanel.

Blanda allt till kokossmuldegen (görs mycket lätt i en  matberedare) och fördela smulorna över äpplena. Grädda kakan mitt i ugnen i 225 graders ugnsvärme i 25-30 minuter.
Uppdaterat 2010-09-05
Utskriftsvänlig sida
Gunilla@inmygarden.nu
Provided by Webforum