In My GardenMin trädgårdTrädgårdstipsTrädgårdsåretBöckerRecept och andra tipsLänkarNyheterMedlemmarSökLogga in
Recept och andra tips
Mat, bakverk samt bär och frukt
Betong - ett häftigt material
Pyssel med lavendel
Bevara växter som prydnader

Tomatsallad

Ingredienser (för 4 portioner):

600
g tomater
1 st liten mild lök, fint hackad
100 g majsolja
40 g spenat
20 g basilikablad
1 st tomat (utan skal och kärnor)
1 st vitlöksklyfta
salt
svartpeppar
olivolja
balsamicovinäger
salt
svartpeppar från kvarn

Gör så här

1. Använd en höghastighetsmixer för att göra pistou: Skålla först en tomat i hett vatten, skala och kärna ur. Mixa tomaten med lite av oljan.

2. Tillsätt spenaten & pressa i vitlöken och fortsätt mixa. Tillsätt oljan i tunn stråle så att blandningen blir en jämn, grön crème.

3. Tillsätt slutligen basilikan och mixa hastigt så att allt blandas väl. Smaka av med salt och peppar från kvarn.

4. Hacka tomaterna och finhacka löken. Bred pistoun över en tallrik och arrangera tomater & lök över. Krydda med salt och svartpeppar från kvarn. Ringla olivolja och balsamico över anrättningen.

Uppdaterat 2010-06-12
Utskriftsvänlig sida
Gunilla@inmygarden.nu
Provided by Webforum