In My GardenMin trädgårdTrädgårdstipsTrädgårdsåretBöckerRecept och andra tipsLänkarNyheterMedlemmarSökLogga in
Recept och andra tips
Mat, bakverk samt bär och frukt
Betong - ett häftigt material
Pyssel med lavendel
Bevara växter som prydnader
Häggblomssaft

Ca 2 liter
Tid: 30 minuter + 4 dagar för saften att dra.

Ingredienser:

25-33 häggblomsklasar
1 1/2 liter vatten
1 1/2 kg socker
50 g citronsyra
3 lime, tvättade och skivade

Tillagning:

1) Skölj blommorna väl i kallt vatten.
2) Koka upp vattnet och rör i socker och citronsyra.
3) Lägg blommor och skivad lime i en hink som går att försluta. Häll över den heta sockerblandningen och lägg på locket. Ställ blandningen mörkt och svalt i ca 4 dagar.
4) Rör om i blandningen en gång om dagen. Sila sedan bort blommorna med hjälp av en silduk och häll saften i rena flaskor.
5) Förvara i kylskåp. Är flaskan försluten, brukar hålbarheten vara ca 5-6 månader. Späd saften med önskad mängd vatten och då det är dags att dricka den.
Uppdaterat 2010-04-20
Utskriftsvänlig sida
Gunilla@inmygarden.nu
Provided by Webforum