In My GardenMin trädgårdTrädgårdstipsTrädgårdsåretBöckerRecept och andra tipsLänkarNyheterMedlemmarSökLogga in
Min trädgård
Mina rosor och klätterväxter
Liljor, Dagliljor och pioner
Rhododendron och Azaleor
Träd och Buskar
Vårens blommor
Höstens blommor
Sommarens blommor
Trädgården i vinterskrud
Upplands-Bro  - en av Storstockholms naturskönaste kommuner

Upplands-Bro har 13 mil stränder runt Mälaren och en skärgård på närmare 50 öar och anses därför vara en av Storstockholms naturskönaste kommuner.

Här finns spännande vandringsleder, många cykelvägar, häst- och kohagar, fårhagar och slingrande skogsstigar. Här finns även fina badstränder vid Ådö och Gröna udden, vid Lejondalssjön och Lillsjön, i Frölunda, Vallbyvik och vid Sigstorp i Brunna.

Flera platser berättar om områdets rika historia. Bland dessa finns exempelvis Håtuna, en byggd med anknytning till Kungamakten. Här ligger platsen för Håtunaleken, den kända historien om intrigerna mellan kung Birger och hans bröder år 1306. 


Fornsigtuna vid Signhildsberg med sina bevarade husgrunder och terasser är en annan fornlämningsplats av riksintresse. Stäksön med bland annat S:t Eriks borgruin och vägmuseet Dalkarlsbacken är andra intressanta kulturhistoriska sevärdheter. I kommunen finns dessutom många vackra medeltida kyrkor och hembygdsmuseer.


Ett område med många fornlämningar är Låssa. Här ligger kultplatsen Rösaring med stora gravrösen, en av landets största labyrinter och en unik, stenkantad processionsväg.

   
Frölunda naturskyddsområde Utsikt över Lillsjön

Uppdaterat 2010-01-16
Utskriftsvänlig sida
Gunilla@inmygarden.nu
Provided by Webforum