In My GardenMin trädgårdTrädgårdstipsTrädgårdsåretBöckerRecept och andra tipsLänkarNyheterMedlemmarSökLogga in
Recept och andra tips
Mat, bakverk samt bär och frukt
Betong - ett häftigt material
Pyssel med lavendel
Bevara växter som prydnader
Syrensorbet


5 dl vatten
2,5 dl socker
5 dl vita väldoftande syrener, bara blommorna
1 citron, saften
citronskal och lila och vita syrenblommor till dekoration

Gör så här:

1. Koka upp vatten och socker i en kastrull. Dra kastrullen från plattan, lägg i syrenerna och låt dem ligga och dra i ca 10 min. Sila ifrån blommorna och låt svalna. Blanda ned citronsaften i lagen och ställ in i kylskåpet tills den kallnat.

2. Ta ut skålen och vispa lagen riktigt fluffig med en elvisp. Ställ i frysen i 15 min. Ta ut och vispa igen. In i frysen i 15 min till och vispa därefter en sista gång. Frys i minst 1 timme före servering. Dekorera med färska syrenblommor och strimlat citronskal. 

 
Uppdaterat 2010-01-14
Utskriftsvänlig sida
Gunilla@inmygarden.nu
Provided by Webforum