In My GardenMin trädgårdTrädgårdstipsTrädgårdsåretBöckerRecept och andra tipsLänkarNyheterMedlemmarSökLogga in
Recept och andra tips
Mat, bakverk samt bär och frukt
Betong - ett häftigt material
Pyssel med lavendel
Bevara växter som prydnader
Pumpasoppa

För 2 personer

 
2 små purjolökar
60 g smör
500 g grovskuret pumpakött
300 g grovskuren potatis (ca 2 mellanstora potatisar)
2 1/2 dl mjölk
2 1/2 dl vatten + grönsaksbuljong
2 1/2 dl créme fraiche (1 burk)
salt, svartpeppar (ev lite curry)
1 knippe persilja

Skär purjolökarna i tunna ringar, fräs dem i smöret i en gryta tills de blir mjälla, utan att ta färg. Skär pumpa och potatis i grova bitar. Tag vara på pumpaförerna och så dem nästa år alternativt rosta dem med lite salt i ugnen på 225 grader i ca 15 minuter. Kärnorna är goda som snacks eller i exempelvis sallader.
Lägg pumpa och potatis i grytan och häll på mjölk och vatten + grönsaksbuljong. Låt grytan småkoka i en halvtimme. Rör om med jämna mellanrum och tillsätt ev mera vatten (pumpor är väldigt olika beroende på hur mogna de är och koktiden kan därför variera).
När det har kokat färdigt rör du ner cremé fraiche. Pudra med nymalen svartpeppar, salta och lägg eventuellt i lite curry. Strö över klippt persilja. Färdig att servera!
Uppdaterat 2009-11-09
Utskriftsvänlig sida
Gunilla@inmygarden.nu
Provided by Webforum