In My GardenMin trädgårdTrädgårdstipsTrädgårdsåretBöckerRecept och andra tipsLänkarNyheterMedlemmarSökLogga in
Recept och andra tips
Mat, bakverk samt bär och frukt
Betong - ett häftigt material
Pyssel med lavendel
Bevara växter som prydnader

Fransk äppelkaka

Serveras med ljummen glass eller vaniljsås

Gör så här

Hacka mandeln. Rör smör och socker smidigt och poröst. Skilj gulor och vitor. Blanda smör, socker, mandel och gulor till en smet. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vänd försiktigt ner smeten i äggviteskummet.

Smörj en ugnssäker form (ca 25 cm i diameter). Riv äpplena grovt och med skalet kvar, direkt ner i formen. Klicka över smeten och bred ut den så den täcker äppelraspet.

Sätt in fatet i 225 grader i mitten av ugnen och grädda kakan i 25 minuter.

Tips: Istället för äpplen kan man ta päron eller hälften äpplen och hälften päron.

Uppdaterat 2009-10-29
Utskriftsvänlig sida
Gunilla@inmygarden.nu
Provided by Webforum