In My GardenMin trädgårdTrädgårdstipsTrädgårdsåretBöckerRecept och andra tipsLänkarNyheterMedlemmarSökLogga in
Recept och andra tips
Mat, bakverk samt bär och frukt
Betong - ett häftigt material
Pyssel med lavendel
Bevara växter som prydnader
Vinbärssorbet på röda- eller svarta vinbär

Vinbärssorbet är en otroligt frisk dessert som ger smak av sommar och sol. Här kan du välja en på röda vinbär och en med svarta.

Rödvinbärssorbet

4 Personer , klar på 4 timmar

Ingredienser

1/2 l Röda vinbär
1 dl Färskpressad citronsaft
1 dl Vatten
2 dl Florsocker
1 Äggvita

Garnering
Vinbärsklasar Citronmeliss

Repa bären och mosa dem med en gaffel. Blanda ner saft, vatten och florsocker. Vispa äggvitan till hårt skum och vänd ner den i smeten. Lägg smeten i en form och ställ den i frysen i 3-4 timmar. Rör då och då i smeten så bildas inte så många iskristaller. Skeda upp sorbeten i coupeglas och garnera med vinbärsklasar och citronmeliss.


Svartvinbärssorbet
4 personer, klar på 4 timmar
Ingredienser

300 g svarta vinbär
1 dl vatten
1 dl strösocker
2 msk citronsaft

Gör så här

1. Koka upp socker och vatten i en kastrull tills sockret har löst sig och vätskan klarnar och låt sedan svalna.

2. Mixa vinbären och sila eventuellt bort skal och kärnor med en nätsil.

3. Blanda sockerlagen och vinbärspurén och smaka av med citronsaften.

4. Kör sedan i glassmaskin eller ställ undan i frys i cirka 4 timmar. Kom då ihåg att röra runt någon gång i timmen så att glassen blir fluffig.

Uppdaterat 2009-10-28
Utskriftsvänlig sida
Gunilla@inmygarden.nu
Provided by Webforum