In My Garden
Min trädgård
Trädgårdstips
Trädgårdsåret
Böcker
Recept och andra tips
Länkar
Nyheter
Medlemmar
Sök
Logga in
Recept och andra tips
Mat, bakverk samt bär och frukt
Betong - ett häftigt material
Pyssel med lavendel
Bevara växter som prydnader
Kolapaj med röda vinbär
Efterrätten ingen kan motstå!
Ingredienser
8-10 port
100 g smör
2 1/2 dl vetemjöl
1 msk vatten
Fyllning:
2 dl vispgrädde
1 dl sirap
1 dl socker
1 krm salt
3-4 dl röda vinbär
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Hacka ihop smör och mjöl. Häll i vattnet och arbeta till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar botten (ca 24 cm). Låt formen stå i kylen i ca 30 min. Nagga med en gaffel. Förgrädda pajen i ca 10 min. Blanda grädde, sirap, socker och salt i en vid kastrull. Låt det koka utan lock till en simmig konsistens 20 min. Lägg vinbären i pajskalet och häll över smeten. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Låt pajen kallna.
Garnera med några vinbärsklasar och servera med vispad grädde eller glass. Tips: Vinbären
kan bytas ut mot lingon
Uppdaterat 2009-10-28
Utskriftsvänlig sida
Gunilla@inmygarden.nu
Provided by Webforum