In My GardenMin trädgårdTrädgårdstipsTrädgårdsåretBöckerRecept och andra tipsLänkarNyheterMedlemmarSökLogga in
Recept och andra tips
Mat, bakverk samt bär och frukt
Betong - ett häftigt material
Pyssel med lavendel
Bevara växter som prydnader
Röda vinbär och marängpaj


Frisk men söt paj med röda vinbär och marängtäcke.

Pajskal:
1 dl skorpmjöl
2 dl vetemjöl
125 g smör
1 st äggula
0.5 dl socker

Fyllning:
0.5 l röda vinbär
3 st äggvitor
1 dl socker

Gör så här

1. Pajskal: Smält smöret och blanda i skorpmjöl, vetemjöl, äggulan och socker.

2. Blanda ihop degen gensat och klä pajformen. Låt den sedan vila i kylen 1 timma.

3. Grädda sedan i 15 minuter på 225 grader mitt i ugnen.

4. Fyllning: Vispa först äggvitorna till ett skum. Häll sedan i sockret och vispa till ett hårt skum.

5. Vänd sedan ner vinbären i äggvitan. Fyll sedan upp pajformen med smeten.

6. Grädda pajen i 150 grader i 20-25 minuter.

Uppdaterat 2009-10-28
Utskriftsvänlig sida
Gunilla@inmygarden.nu
Provided by Webforum