In My GardenMin trädgårdTrädgårdstipsTrädgårdsåretBöckerRecept och andra tipsLänkarNyheterMedlemmarSökLogga in
Recept och andra tips
Mat, bakverk samt bär och frukt
Betong - ett häftigt material
Pyssel med lavendel
Bevara växter som prydnader
Tuppakaka

Ingredienser

75 g smör eller margarin
3 dl socker
2 ägg
2½ dl vetemjöl

Garnering:
1½ repade röda vinbär
Flagad eller hackad mandel

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och mjöla en rund bakform, ca 25 cm i diameter, gärna med löstagbar kant.

Smält matfettet i en kastrull. Dra kastrullen från värmen och tillsätt sockret och äggen. Rör hastigt ihop till en slät smet. Tillsätt sist vetemjölet och rör åter smeten
slät.

Bred ut smeten jämnt i bakformen, strö över vinbären och sist mandeln. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 20-25 minuter.
Uppdaterat 2009-10-28
Utskriftsvänlig sida
Gunilla@inmygarden.nu
Provided by Webforum