In My GardenMin trädgårdTrädgårdstipsTrädgårdsåretBöckerRecept och andra tipsLänkarNyheterMedlemmarSökLogga in
Recept och andra tips
Mat, bakverk samt bär och frukt
Betong - ett häftigt material
Pyssel med lavendel
Bevara växter som prydnader
Pappardelle med Karljohanssvamp och tryffelolja

Till 8 pers

400 g fräsk pappardelle (pasta)
400 g färsk karljohanssvamp eller skogschampinjoner
3-4 salladslökar
1 kruka gräslök
1 påse babyspenat (80g)
1 msk olivolja
1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
några droppar tryffelolja

1. Ansa och skiva svampen. Ansa och strimla salladslöken. Grovhacka gräslöken. Skölj spenaten.
2. Lägg svampen i en stekpanna och stek utan olja tills all vätska försvunnit. Blanda ner olja och strö på salt och peppar. Stek svampen ca 5 min. Vänd ner salladslök, gräslök och spenat och stek ytterligare 1 minut.
3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
4. Servera pastan rykade het och servera med svampblandningen. Droppa tryffelolja över.

Att dricka till: Bramito del Cervo 2007 (12882), Umbrien Italien alternativt Barbera d'Alba 2007 (2365) Barbera d'Alba, Italien.
Uppdaterat 2009-10-28
Utskriftsvänlig sida
Gunilla@inmygarden.nu
Provided by Webforum