In My Garden
Min trädgård
Trädgårdstips
Trädgårdsåret
Böcker
Recept och andra tips
Länkar
Nyheter
Medlemmar
Sök
Logga in
Recept och andra tips
Mat, bakverk samt bär och frukt
Betong - ett häftigt material
Pyssel med lavendel
Bevara växter som prydnader
Knaprig kantarellsallad med bönor och bacon
Använd de bönor du önskar: gula vaxbönor, gröna brytbönor, bondbönor eller sockerärter.
4 port.
ca 200 g färska blandade bönor: ex bondbönor, skärbönor, vaxbönor eller haricots verts
140 g bacon i skivor (ett paket)
2 dl kantareller (ca 50 g) delade i mindre bitar
1 tsk rödvinsvinäger
1 msk olivolja
salt efter smak
svartpeppar ur kvarn
eventuellt tomater, gärna i olika kulörer
Snoppa bönorna och koka dem i lättsaltat vatten tills de är mjuka men inte mosiga. Skölj dem kalla och låt droppa av ordentligt i durksalg (torka dem eventuellt med hushållspapper).
Stek baconskivorna tills de blir krispiga, antingen i stekpanna eller i ugn på 200 grader ca 12 min. Fiska upp baconskivorna och bryt dem i mindre bitar.
Lägg ner en klick smör i panna och stek svampen rätt så hastigt. Lyft upp och låt svalna
Låt fettet från pannan rinna ner i en rymlig salladsskål. Blanda ner olja och vinäger. Smaka av dressingen med salt och svartpeppar.
Blanda ner bönor, svamp och eventuellt lite grovskurna tomater. Strö över baconbitarna och servera direkt.
Dricka till: Kraftigt vitt vin med lagom fatkaraktär. Exempelvis en chenin blanc.
Uppdaterat 2009-10-28
Utskriftsvänlig sida
Gunilla@inmygarden.nu
Provided by Webforum