Lavendelskorpor med Amaretto

ca 50 st

100 g hackade hasselnötter
100 g hackad sötmandel
100 g smör
2 dl strösocker
0,5 dl lavendelsocker
2 msk amaretto
3 ägg
6 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 msk lavendelblommor

1. Grovhacka nötter i mixer eller för hand.
2. Rör eller mixa ihop smör, socker och amaretto. Rör sedan ner ägg, vetemjöl och bakpulver, sedan nöthack och lavendelblommor.
3. Knåda degen och forma 4 smala och tillplattade längder på en bakplåt.
4. Grädda mitt i ugnen på 200 grader i 20-25 minuter.
5. Skär sneda, cirka 3 centimeter breda snittar när längderna svalnat i 5 minuter. 
6. Lägg ut skorporna med snittytan uppåt och låt torka i ca 20 minuter, gärna på varmluftläge, i 75 grader mitt i ugnen.


Uppdaterat 2009-10-28