Krusbärskräm
Krusbärskräm
Recept på Krusbärskräm. Kräm med krusbär är lätt att göra och så gott med gräddmjölk (mjölk med lite grädde i) och skorpor till.
- 3/4 liter färska krusbär
- 6 dl vatten
- 2 dl strösocker
- 2 msk potatismjöl eller majsmjöl maizena
- Ev. 1/4 citron, saft och rivet skal
Tillagning av recept:
- Rensa, snoppa och skölj krusbären.
- Koka under tiden upp vatten och socker i en stor kastrull.
- Om du vill kan du ha i lite citron när du kokar upp vattnet och sockret: Skölj citronen och riv en del av skalet samt pressa ur saften i grytan med vatten. Du kan koka med citronklyftan en stund. Ta upp den innan du tillsätter krusbären.
- Tillsätt krusbären hela. Koka på svag värme i 5 minuter.
- Blanda någon msk vatten med potatismjölet eller maizenan och tillsätt det under försiktig omrörning. Låt krämen få ett uppkok bara om du använt potatismjöl. Använder du maizena så låt den koka i 3 minuter.
- Låt krusbärskrämen svalna.
- Du kan ha några stänk citron på toppen och strö över socker om du vill.
- Servera krusbärskrämen kall med gräddmjölk samt skorpor, kanske tom italienska mandelskorpor. Gräddmjölk gör du genom att blanda i upp till hälften grädde i mjölken
|