Marinerade jordgubbar med vaniljcreméfraiche
Ingredienser:
1 liter jordgubbar
1 dl outspädd fläderblomsaft
1/2 apelsin, skal av, eller citron eller lime
1 msk pressad apelsin, citron eller lime.
Vaniljkräm:
2 dl créme fraiche
1 msk vaniljsocker
1/2 dl florsocker
Tillagning:
Lägg säsongens sista jordgubbar i en lättgjord marinad! Om de inte kan få spela huvudrollen, servera dem som tillbehör till glass, pannkakor eller våfflor. Gör gärna likadant med hela frysta jordgubbar, det vinner de på.
Jordgubbarna: Skölj och rensa jordgubbarna. Skiva dem och lägg dem i en skål. Blanda fläderblomssaften med finstrimlat skal och saft av apelsin, citron eller lime. Häll marinaden över bären. Låt skålen stå svalt minst ett par timmar.
Vanilj crème fraiche: Blanda crème fraiche med vaniljsocker och florsocker. Låt gärna blandningen stå svalt en stund.
Servera bären med en klick vaniljcrème fraiche.