Pelargonfisk i ugn

2 paket frystfisk á 250-300 gram alternativt färsk fisk
1 påse fryst (eller gärna) färsk bladspenat
1 förpackning soltorkade tomater
10-15 hackade blad av citrondoftande doftpelargon till exempel "Orange Fizz" eller "Sweet Mimosa"
5 dl grädde
Salt, svart- och vitpeppar
citronpeppar


Smörj en avlång ugnsform. Lägg bladspenaten och pelargonbladen i botten. Klipp de soltorkade tomaterna i mindre bitar. Dela fiskblocken i mindre portionsbitar och lägg ut dem på bädden av spenatblandningen. Krydda med salt, svart- och vitpeppar samt citronpeppar. Häll sedan grädde ovanpå fisken. Såsen ska täcka fisken.  Sätt in i ugn i 200 grader i ca 30-40 minuter till fisken är genomkokt. Serveras med kokt potatis och sallad.

Uppdaterat 2010-10-09