Fryst cheesecake med pelargonsmak
8-10 personer
Satsen blir cirka 1,5 liter smet och brukar vara lagom till en större pajform.
4 ägg
2 dl strösocker
400 g Philadelphiaost
2 tsk vaniljsocker
4 dl vispgrädde
6 st digestivekex
8-10 fint hackade blad av citrondoftande blad från doftpelargon
Smula ner digestivekex i botten på formen. Skilj på äggulro och vitor och lägg dem i var sin skål. Vispa sedan äggulrona med sockret. Mosa osten och blanda ner den i vaniljsockret. Vispa grädden i en tredje skål och rör försiktigt ner innehållet i ägg-ostblandningen. Vispa äggvitorna hårt och rör till sist försiktigt ner dem i smeten. Blanda ner de finackade pelargonbladen. Slå i formen och ställ i frysen över natten. Tas upp och ställs i rumstemperatur ca 30 min innan den ska serveras.
Ha gärna blad eller blommor från doftpelargonen överst och pudra florsocker över.
Använd sorter som Orange Fizz (se bild) alternativt Lemon Wueen eller Sweet Mimosa