Tomatsoppa med färska tomater och vitt vin



Ingredienser (för 4 portioner)

4 färska tomater
1 stor gul lök
1-2 klyftor vitlök
2 msk tomatpuré
5 dl grönsaksbuljong
färsk oregano
1/2 - 1 dl vitt vin
salt
peppar

(vill du ha den lite krämigare, så tillsätt lite grädde)


Finhacka lök och vitlök. Fräs några minuter tills löken mjuknat. Hacka tomat och tillsätt i kastrullen. Häll på vatten och buljong. Tillsätt tomatpuré och låt puttra ca 15 minuter. Smaksätt med vitt vin oregano samt salt och peppar. Låt puttra några minuter. Klar att servera.

Rör gärna ihop 2 1/2 dl creme fraice + finhacka basilika från 1 kruka färsk basilika. Rör ihop och klicka ner i soppan alternativt servera på lite bröd till.

Du kan även servera rödlök, tärnad fetaost och strimlad paprika i en separat skål så att var och en kan ta efter önskemål.
Uppdaterat 2010-06-12