Kantarellsoppa med dill
3-4 port.
7-8 dl färska kantareller
1 finhackad gul lök
2 msk smör
salt efter smak
vitpeppar ur kvarn
1 liter höns- eller grönsaksbuljong (tärning + vatten)
några dillstjälkar
2 dl creme fraiche
3 msk finhackad dill
- Finhacka kantarellerna. Fräs svamp med och lök sakta i smör i en rymlig tjockbottnad kastrull tills de har fin färg och börjar dofta gott. Salta och peppra.
- Häll på buljongen och tillsätt dillstjälkarna. Låt soppan koka under lock i ca 15 min.
- Fiska upp dillstjälkarna. Tillsätt creme fraiche och hackad dill. Låt koka upp och sedan sjuda i 5 minuter
- Smaka av och servera, gärna med lantbröd eller vitt formbröd.
Dricka till: Gärna en fatlagrad chardonnay
|