Kantarellsoppa med dill

3-4 port.

7-8 dl färska kantareller
1 finhackad gul lök
2 msk smör
salt efter smak
vitpeppar ur kvarn
1 liter höns- eller grönsaksbuljong (tärning + vatten)
några dillstjälkar
2 dl creme fraiche
3 msk finhackad dill

  • Finhacka kantarellerna. Fräs svamp med och lök sakta i smör i en rymlig tjockbottnad kastrull tills de har fin färg och börjar dofta gott. Salta och peppra.
  • Häll på buljongen och tillsätt dillstjälkarna. Låt soppan koka under lock i ca 15 min.
  • Fiska upp dillstjälkarna. Tillsätt creme fraiche och hackad dill. Låt koka upp och sedan sjuda i 5 minuter
  • Smaka av och servera, gärna med lantbröd eller vitt formbröd.

Dricka till: Gärna en fatlagrad chardonnay

Uppdaterat 2009-10-28